Hyundai најави спортски електричен автомобил (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Кога се во прашање електричните автомобили, Hyunda Motors воопшто не ги крие своите амбиции во овој сегмент. Дека тоа е така говори и последното тизер видео на кое е прикажан спортскиот електричен автомобил.

Овој автомобил е во целост пректиран и изработен во центарот за истражување и развој на Hyundai во германскиот град Алценау, а премиерата ќе ја има на саемот за автомобили во Франкфурт во септември.

Во соопштението објавено од јужнокорејскиот производител не се откриваат многу детали за овој автомобил. Се претпоставува дека истиот во иднина би можел да земе учество во ETCR натпреварувањето.