Се подготвувате за одмор: Еве каде има медузи во Грција

ОБЈАВЕНО НА:

Грција и нејзиното крајбрежје се најчестите дестинации за одмор за македонските граѓани. Покрај чистото море и убавите плажи, еден од најголемите проблеми за капачите е доколку на плажата се појават медузи. Тоа значи барање нова плажа, и големо внимавање некоја од нив да не ве пецне. Тоа знае да биде доста болно.

Мапата на морето во Грција каде се собираат медузи сега е јавна. Грчкиот опсерваториум за биодивезитет објави мапа која ги покажува подрачјата и плажите на кои се појавиле овие животни.

Мапата шостојано се ажурира и им дава можност на корисниците да ја дополнат листат на плажи на кои виделе медузи. На мапата ги има сите плажи на кои во 2018 година се појавиле медиузи, и туристите да бидат информирани, дали се опасни или не.

Мапата можете да ја погледнете на следниот линк.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK