Зошто автопатиштата се “прави ко пушка“ – за да може да слета авион (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Сигурно честопати се прашувате зошто имa на некои места често многу долги и прави делови од автопатиштата. Одговори има многу, а еден сигурно е поврзан со безбедно слетување на авиони во случај на потреба. Токму тоа го стои и еден пилот во Мисури кој со својот двомоторец слетал на автопат откако се расипал еден од моторите.

Пилотот избрал чисто и прави место на автопатот и слетал. За среќа немало повредени, ни луѓе ни возила. амо едно од крилата на авионот е малку оштетено бидејќи удрило во знак крај патот.

Овие драматични снимки на слетување биле снимени од случајни учесници во сообраќајот кои забележале како мал жолт авион се обидува да слета. И кога тој се обидел да слета автомобилите што биле позади застанале со цел да му овозможат подолга патека.