Видео од Индија за пешаците кои се справуваат со оние што застануваат на зебра

ОБЈАВЕНО НА:

Сопирањето на возилото на пешачки премин додека се чека вклучување на зеленото светло претставува голем проблем за нормално движење на пешаците.

За да им стави дознаење на возачите за тоа дека прават огромна грешка, еден Индијец на креативен начин, поминувајќи низ возилата им ја покажа грешката што возачите ја прават.

Видеото кое досега има над 4.5 милиони прегледи на Фејсбук можете да го погледнете во продолжение.

Kolkata Traffic Police wishes to thank and appreciate Red FM for this innovative awareness video, about the need to keep the zebra crossing free of vehicular obstruction. We encourage and support such initiatives which promotes road safety.

Публикувахте от Kolkata Traffic Police в Петък, 11 август 2017 г.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK