ТУВ: Со овие СУВ возила без проблем минувате најмалку 500.000 км.

ОБЈАВЕНО НА:

Германската организација за техничка контрола TÜV објави нова интересна оценка и ранкинг на автомобили со зголемена проодност. Таа листа покажува колку најмалку би минале возилата пред истите да треба да направат некој поголем сервис.

Лидер на листата е BMW X3. Најуспешните модификации од овој модел се верзиите со шестцилиндрични единици од серијата М4. Токму овие мотори се способни да поминат 500.000 километри, без да бараат големи поправки.

Јапонскиот кросовер Mitsubishi Outlander со мотори 4G69 и 4G63 е автомобилот што специјалистите на TUV го сместуваат на второто место. Сепак, она што е забележано во анализата е дека, заедно со одличните мотори, Outlander нема особено сигурна суспензија.

Toyota RAV4 го зазема третото место. Автомобилите од оваа марка секогаш се одликуваат со нивната сигурност, но она што оди се најсигурните мотори, вреди да се избере автомобил.

Четвртото и петтото место го делат Toyota Highlander и Lexus RX300. Најуспешниот мотор за овие автомобили е бензинскиот мотор 1MZ-FE. Со добра услуга, патува дури и повеќе од 500.000 километри без поправка.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK