Традицијата останува: Liqui Moly ќе печати календари со девојки фото-модели (Фото)

ОБЈАВЕНО НА:

Многумина во минатото ги бараа календарите на кои има различни мотиви, а „мајсторите“ во своите гаражи секако имаат доста слики од девојки фото-модели. Една од компаниите кои традиционално издава вакви календари е Liqui Moly. Така ќе биде и годинава, и сега се отпечатени 155.000 копии.

Календарот LIQUI MOLY 2021 буди желба за патување. Корона вирусот, пак, ги ограничи можностите за туристички авантури. Како позадина на календарот, специјалистот за масло и адитиви избра места од својата матична земја: градови и пејзажи во Германија. Но, пандемијата сè уште има предност – фотосесијата се одржа не на лице место, туку во студио во Минхен. И календарот го покажува ова повеќе или помалку отворено.

„Фото моделите го носат гледачот на 13 од најпознатите места во Германија. И бидејќи никој не знае како патувањето ќе биде можно во 2021 година, ние ги внесуваме дестинациите за одмор во работилницата или дома “, вели Управниот директор на LIQUI MOLY, Ернст Прост.
Од Северното Море до Црната шума и од Лорелеи до Дрезден, мотивите се движат во сите правци.

Ако погледнете внимателно, ќе откриете предмети што не се вклопуваат во пејзажот. Бидејќи овие предмети припаѓаат на студио за фотографии. Тука е произведен календарот. Наместо да се излегува во природа и во урбана гужва, дејството се одвиваше во студиото. Светлината што е прикажана лево на сликата, тревата сè уште не е целосно поставена во центарот или лепиловите ознаки на подот не се непријатни грешки, туку се целосно намерни.

LIQUI MOLY calendar 2021

Календарот LIQUI MOLY 2021 буди желба за патување. Корона вирусот, пак, ги ограничи можностите за туристички авантури. Како позадина на календарот, специјалистот за масло и адитиви избра места од својата матична земја: градови и пејзажи во Германија. Но, пандемијата сè уште има предност - фотосесијата се одржа не на лице место, туку во студио во Минхен. И календарот го покажува ова повеќе или помалку отворено.

„Маските за дишење сè уште изгледаат нереални во секојдневниот живот и, на ист начин, календарот исто така играчки со надреални аспекти. Моделите и реквизитите се оригинални, но позадините на фотографиите не се, дури и ако изгледаат така. Снимките се мало бегство од секојдневниот живот во шармантно друштво “, вели Ернст Прост. Печатени се 155.000 примероци.

LIQUI MOLY calendar 2021: Motorsport

Kалендарот за мотоспортот на LIQUI MOLY прикажува избор од обемните активности на специјалистот за нафта: мотоцикли, тркачки автомобили и камиони, со возбудливи возења на тркачката патека, надвор од патот и на вода.  

И секој што претпочита моторизирани модели од оние на две нозе и копнее повеќе за тркачките арени на овој свет отколку за Лорелеј, може да го закачи календарот за мотоспортот на LIQUI MOLY. Прикажува избор од обемните активности на специјалистот за нафта: Мотоцикли, тркачки автомобили и камиони, со возбудливи возења на тркачката патека, надвор од патот и на вода.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK