Топ-10 најдоверливи луксузни SUV возила за 2018 година

ОБЈАВЕНО НА:

Ако пред неколку години спортските “спуштени” егзотични автомобили изнудуваа воздишки кај љубителите на автомобилите, денес таа улога им припаѓа на луксузните SUV автомобили.

Најголемата причина за популаризацијата на големите SUV автомобили имаат т.н. градските “квази” теренци кои заземаат се поголем дел од продажниот колач. Овие “квази” SUV автомобили само ја потенцираат големината и луксузот на т.н. егзотични брендови како што се Bentley, Maseratti и Lamborghini.

Еминентниот магазин Motor1 врз основа на збирот на податоци за издржливоста на автомобилите обезбедени од Consumer Reports и податоците обезбедени од истражувањето на пазарот од страна на JD Power ги селектираше 10-те најдоверливи луксузни SUV автомобили. Во продолжение погледнете кои се тие.

10. Porsche Macan

9. Lexus RX

Image result for Lexus RX

8. Lexus NX

7. Buick Encore

 Image result for Buick Encore

6. BMW X5

5. BMW X3

4. BMW X1

 Image result for BMW X1

3. Audi Q5

 Image result for Audi Q5

2. Audi Q3


1. Acura RDX

 
Следете не и на:

24AUTO NETWORK