Tesla Pick-Up? Не мора да чекате до следната година

ОБЈАВЕНО НА:

И додека сите го исчекуваме електричниот пик-ап модел на Tesla чија премиера постојано се одложува, едни дечки предводени од Симон Гиерц одлучија да ги преземат работите во свои раце.

Кога веќе не може да го направи Маск, Гиерц успеа од својот Tesla модел 3 да направи пик-ап.

Целата трансформација е прикажана во 30 минутно видео објавено на YouTube, кое за кратко време доживеа голема популарност.

Видеото можете да го погледнете во продолжение.