Студија: 20% oд сопствениците на електромобили се вратиле пак на мотори со внатрешно согорување

ОБЈАВЕНО НА:

Научниците од институтот за транспортни истражувања на Универзитетот во Калифорнија направија истражување за тоа колку е голем делот од луѓето, кои купиле електричен автомобил и се вратиле кон таков со мотор со внатрешно согорување.

Според податоците, еден на секои пет луѓе, кој купил plug-in хибрид, би се замислил за евентуална повторна набавка на автомобил со внатрешно согорување.

Кај целосно електричните автомобили пресметките речиси се исти, а тука луѓето, кои се склони да ја заменат струјата со бензин се еднакви на 18%.

И во двата случаи причината, која е истакната од повеќе лица е една, а тоа е инфраструктурата за полнење. Според поголемиот дел од анкетираните, таа не е доволно развиена и не е на довоно високо ниво.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK