Сообраќајниот знак кој ги збуни Германците, а наскоро ќе го видиме и во Македонија

ОБЈАВЕНО НА:

Еден сообраќаен знак ги збуни Германците и сите оние кои патуваат на некои од автопатите во оваа земја.

На автопатот А9 кој го поврзува Минхен со Инглоштад се наоѓа црно-бел знак со чудна геометрија. Што тој значи?

Станува збор за сообраќаен знак кој е наменет за самите автономни возила. Тој служи за радарските сензори вградени во автономните возила да заземат подобра локација и положба на патот. Едноставно кажано, тој служи за некој вид на калибрација.

Експертите сметаат дека овие знаци се неопходни за современата автономна технологија па оттука како ќе се комерцијализира истата така на патишатата ширум светот, вклучувајќи ја и Македонија секако, ќе бидат поставувани.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK