Причина зошто треба да избегнувате автомобил со црна боја!

ОБЈАВЕНО НА:

При купување на автомобил, без разлика дали е половен или нов, најголемо внимание посветуваме на моторот и останатите функционалности. За повеќето од нас, бојата е само една процедурална работа.

Но дали знаете дека секоја боја има свои карактеристики? Една од таквите карактеристики е апсорбирањето на сончева светлина. Така во продолжение е прикажано видео каде со помош на термална камера е скршен митот дека сите бои се исти.

Секако дека не се исти, а во однос на апсорбирањето на сончева светлина односно топлина, автомобилите со темни бои се повеќе склони кон тоа отколку оние со посветла. Оттука, доколку во летниот период не сакате да имате проблеми со долгите разладувања на вжештениот автомобил тогаш никако не купувајте автомобил во црна боја.