Погледнете како се “крши” Porsche Cayenne (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Во година кога Euro NCAP сеуште нема спроведено тест за идржливост и безбедност, време е да се потсетиме на краш тестот на Porsche Cayenne.

Краш тестот е спроведен во 2018 година, а според резултатите од истиот Porsche Cayenne е еден од најбезбедни SUV возила.

Со скор од 95% во однос на возрасните, Cayenne има најголем скор кога е во прашање овој параметар во однос на останатите конкуренти од SUV сегментот. Во однос на безбедноста на децата овој автомобил освои 80% додека во поглед на безбедноста на пешаците остварен е скор од 73%. Во врска со безбедносната асистенција односно безбедноста на околината Porsche Cayenne се здоби со 72 процентен скор.

Целосниот краш тест можете да го погледнете во продолжение.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK