Ова се најбезбедните мали семејни автомобили

ОБЈАВЕНО НА:

Безбедноста на автомобилите од аспект на сигурноста која ја обезбедуваат на патниците во автомобилот, но и пешаците и другите субјекти во сообраќајот денеска е на највисоко ниво.

Нормално, тоа е така поради напредната технологија, но и поради строгите регулативи пред се на Европската Унија и САД.

Но кои автомобили се најбезбедни во конкуренција на мали фамилијарни автомобили?

Според официјалните краш тестови и резултатите од нив, најбезбеден мал семеен автомобил е Mercedes CLA. Овој автомобил има остварено најдобри перформанси по поединечните параметри. На врвот се наоѓа и Skoda Scala која има за малку послаби перформанси.

На оваа листа се наоѓаат и Mazda 3, Toyota Corolla како и Ford Focus, а тука е и А класата на Mercedes како и Nissan LEAF.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK