Отворање врата без клуч за помалку од 60 секунди (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Што се случува ако сте го заборавиле клучот во бравата на возилото, или едноставно во внатрешноста, а притоа е заклучена вратата? Да повикате мајстор што може го реши проблемот? Или да дојде шлеп служба и да го подигнете автомобилот до некој сервис.

Со ваков проблем се соочил сопственик на Hyundai Elantra чии клучеви останале во автомобилот. И тој повикува помош. А тој специјалистот доаѓа на помош на сопственикот на автомобилот и ја извршува задачата за помалку од една минута.

Жителот на канадскиот град Онтарио случајно ја затвори вратата на својот Hyundai Elantra со клучевите на клучот за палење. Излегува дека вратите се блокирани. За да се реши проблемот, сопственикот на автомобилот повикува на помош покрај патот за да го пренесе заклучениот автомобил до специјализирана работилница. Сепак, лицето што доаша го решава проблемот на самото место.

За да ги отвори заклучоците Hyundai, тој користи мала перница на надувување со рачна пумпа. Техничарот го вметнува уредот во јазот помеѓу возачката врата и Б-столбот, а потоа ја надува перницата, зголемувајќи го растојанието. Потоа, со мека кука ја закачува рачката за отклучување на вратата.

Сето тоа трае нешто помалку од 60 секунди. Уште поинтересно е што отворањето на овој начин не предизвикува штета на возилото. Сопственикот на автомобилот бил шокиран од брзо завршената работа, му се заблагодарил на специјалистот и го исклучил алармот.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK