На британските таксисти им забранија кратки панталони

ОБЈАВЕНО НА:

Возачите на такси во некои делови од Велика Британија повеќе нема да можат да носат кратки панталони додека се на работа. Според властите оваа забрана се предлага за да се избегнат „сексуални провокации“.

Општинските власти во Бат и во Североисточен Сомерсет сметаат дека новата забрана е содветна. Во моментов во однос на гардеробата на таксистите има барање само да не се носи скината облека и навредливи натписи.

„Идејата за прифатлива облека за возчот може да биде неприфатлива за патникот и да го натеда да се чувствува неудобно“, велат еден од советниците кој го даде предлогот за забрана за кратките панталони.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK