Малку возена: На продажба Lexus LFA на Парис Хилтон

ОБЈАВЕНО НА:

Автомобили што ги возеле познати личности секогаш се интересни, особено кога се нудат на продажба. Дилер со егзотични автомобили од Охајо, нуди на продажба бисерно бел Lexus LFA што била сопственост на Парис Хилтон. Позната трендсетерка има изминато со автомобилот само 6.323 км. А возилото сега се нуди по цена од 495.000 долари (околу 457.000 евра)

Хилтон е позната како наследничка на најголемиот ланец на хотели во светот што е во сопственост на семејството. Во 2011 година британскиот таблид Daily Mail објави дека пријател на Парис и подарил Lexus LFA за нејзиниот 30-ти роденден и тоа со жолта бола..

Набрзо потоа двајцата се разделиле, а Хилтон очигледно многу ја сакала колата, и ја заменила за друга иста таква само со бела боја. Ја возела до 2014 година кога си купила McLaren 650S Spider.

Во периодот 2010–2012 година, произведени се 500 возила од Lexus LFA. Супер-автомобилот има 4,8 литарски V10 мотор со моќност од 560 КС, кој има 9000 вртежи во минута и до 100 км на час збрзува за 3,7 секунди.

Па ако имате пари, можете да се обидете да надавате за возилото.