Lancia во 2023 – реалност или имагинација?

ОБЈАВЕНО НА:

Lancia – некогаш најпопуларниот италијански бренд се најде на работ на амбисот пред 10 години по спојувањето на Fiat и Chrysler. Овој производител кој се прослави со спортските возила, а особено моделот Delta, веќе 10 години се продава само во Италија, а е достапен само со моделот Ypsilon.

И покрај тоа, брендот од Торино успеава да продаде повеќе возила отколку Alfa Romeo на глобалниот пазар.

Сега, со спојувањето на FCA и PSA, многу италијански и француски медиуми пишуваат за враќањето на овој бренд во Европа и тоа на голема врата.

Според неофицијалните информации, овој бренд ќе остане премиум бренд кој ќе ја дели архитектурата и технологијата како и DS. Италијанските медиуми веќе најавија неколку модели: нова Ypsilon, нов SUV, нова генерација на Delta и Thesis.

Во продолжение претставуваме некои од најсподелувањните рендери од изгледот на овие модели кој треба да почнат да се лансираат во 2023 година. Реалност или имагинација? Останува да видиме.

Nuove Lancia Ypsilon e Delta: tornano le sportive HF tra 2022 e 2023? - Motori News

Nel 2019 ricorreranno i 40 anni della Lancia Delta. Si potrebbe almeno fare una nuova Delta? SI! Ecco come...

La ricetta per il rilancio di Lancia

Nuova Lancia Ypsilon 2022: prime foto della compatta su base PSA? - Motori News

Lancia продолжува понатаму- ќе лансира уште еден модел! - AVTOKLUB.mk

New Fiat, Alfa Romeo, Lancia: new electric models in 2021, 2022 and 2023 - News1 English

Lancia продолжува понатаму- ќе лансира уште еден модел! - AVTOKLUB.mk

 

ГЛАСАЊЕТО Е ЗАВРШЕНО

АКО СЕГА БИ КУПИЛЕ АВТОМОБИЛ, ТОЈ БИ БИЛ СО?

бензински мотор
35.21% | 425 од 1207 ГЛАСА
дизелски мотор
32.56% | 393 од 1207 ГЛАСА
хибрид
17.90% | 216 од 1207 ГЛАСА
електричен
11.02% | 133 од 1207 ГЛАСА
плаг-ин
3.31% | 40 од 1207 ГЛАСА
Следете не и на:

24AUTO NETWORK