Колку се стари во просек сопствениците на Rolls Royce?

ОБЈАВЕНО НА:

Кога ќе видите Rolls Royce веројатно веднаш пред очите ви излегува и неговиот сопственик, богаташ што сака да биде препознаен од општеството и да биде потврден неговиот статус. Но, дали сте помислиле колку е стари во просек сопствениците на Rolls Royce? Можеби е тоа стар господин кој живее одлично? Сепак тоа е погрешна претпоставка.

Во интервју за Блумберг, главниот извршен директор на Rolls Royce, Торстен Милер-Отвос открил дека просечната старост на сопствениците на нивните возила е само 45 години. Во споредба со податоците од пред седум години, сега старосната граница е намалена за 11 години.

Клинетите на Rolls Royce се помлади во однос на другите премиум брендови. А пред седум години старосната граница била 56,2 години. Сопствениците на BMW имаат просечна старост од 50 години, додека оние на Mercedes имаат 51 година.

Приливот на помладите купувачи е благодет за Rolls Royce, бидејќи тие имаат потенцијал Повторно да станат клиенти во следните неколку децении. Помладите купувачи, исто така, помагаат да се подобри имиџот на брендот, бидејќи не сите луѓе сакаат да се видат како возите автомобил на старата личност.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK