Колку се безбедни 10-тина години стари зарѓани автомобили (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Безбедноста на новите автомобили од година во година е се поголема и поголема. Тоа е така благодарение на новите технологии кои се вградуваат во самите автомобили, но и материјалите кои се вградуваат во истите. Но дали сте се запрашале колку се безбедни автомобилите стари 10тина години?

Шведската компанија Vilaagarnas Riksforbund направи краш тестови на неколку стари автомобили.

Така, користејќи ги истите параметри кои се користат и од страна на EuroNCAP, швеѓаните докажаа дека моделската изведба на Mazda 6 од 2004 година денес има три ѕвезди во поглед на безбедноста иако првично на EuroNCAP тестот доби четири ѕвезди.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK