Колку може да се натовари еден пикап? (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Пикапите се создадени за да бидат „работни коњи“ и иако нивната употреба треба да биде преместена, сепак, во последните години сè повеќе се користат како поголемо средство за превезување од еден Мексиканец, кој го користи својот Ford за наменета цел и дури и повеќе.

Видеото на TikTоk го покажува „лесно“ претоварениот пикап, кој се движи мирно по улиците на Мексико. Може да се видат различни предмети, поголем дел од нив наликуваат на шкафови и достигнуваат висина на самиот пикап.

И покрај големиот обем на товарот и најверојатно високата тежина, возилото Ford се справува добро и успева да се движи и да запира без никакви проблеми.

@lapipadelapazMe lo borro TikTok 🤨 Pero ahí está, esta joya ##mexican ##power ##mudanzas♬ Oh No – Kreepa

Ова, се разбира, не значи дека дејството е законско, правилно или уште побезопасно. Ако се остават казните на страна, шансата некој од предметите да падне и да ги повлече кон себе, а остатокот е голем и дури не ни мисли какви биле последиците.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK