Како изгледа автосалон заборавен 30 години (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Доколку патувате во Пиквил, мал град во американската сојузна држава Северна Каролина, ќе забележите салон за автомобили заглавен во минатото.

Токму пред 30 години дилерот AMC го затвори последниот салон за автомобили и тоа во овој град, а она што остана во него се сите залихи на тогаш нови, непродадени автомобили, резервни делови и автомобили на сервис.

Овој салон е се повеќе популарен за вљубениците на автомобили од минатиот век, но најголем дел од нив се уништени.

Како изгледа салонот денес, погледнете на видеото во продолжение.