Како изгледале кружните трки во Југославија во 1977 година

ОБЈАВЕНО НА:

Спорот кој убедливо собира на едно место најмногу гледачи. Автомобилите отсекогаш го качувале адреналинот, а мирисот на бензин бил како „засилувач на вкусот“. Во Македонија одамна ама проблем со организирањето трки, несогласувањата што постојат во федерацијата се рефлектира на патеката. Па затоа кога сакаме да се потсетиме што значат автомобилските трки си пребаруваме по архивите.

За жал денес не постои многу документиран материјал за авто-мото трките во поранешна Југославија. Меѓутоа, на интернет сајтот YouTube може да се најде видео од кружните трки кои се одржувале на Ушче, во Белград во далечната 1977 година.

Од видеото кое е прикажано во продолжение може да се видат неколку инсерти од овие трки, а во кои доминираат Zastava автомобилите и тогаш популарните Фичовци, а има и по некој Opel.

Уживајте малку во мајсториите на тогашните возачи.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK