ХАОС! Како изгледаат патарините во Кина по седумдневен празник

ОБЈАВЕНО НА:

Сте чекале 5 минути на патарина или 30тина минути да поминете граница? Тоа не е ништо во споредба со Кина. По седумдневниот државен празник наречен “Златна недела” милиони возила останаа заглавени на патиштата ширум Кина.

Најпроблематични беа патарините на експресниот пат Пекинг-Хонг Конг-Макао каде на патарините од 20тина ленти патот се стеснуваше во само четири ленти што предизвика вистински хаос.

Како сето тоа изгледаше можете да погледнете на видеото во продолжение.