Defender им помага на учениците во екстремните трки Red Bull X-Alps 2021 (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Од 20 јуни до 2 јули ќе се одржи уникатното натпреварување Red Bull X-Alps 2021, кое ќе им овозможи на 32 тркачи да го доживеат ограничувањето на нивните можности до крај. Натпреварувачите ќе треба да поминат повеќе од 1.200 алпски километри, за време на кои ќе треба да се комбинираат пешачење, ултра трчање, искачување и параглајдерство, а како дневна основа ќе треба да се поминат над 50 километри со искачувања од по 5.000 метри и да се потрошат по 6.000 калории.

За реализирањето на иницијативата Red Bull X-Alps 2021, организаторите и учесниците ќе можат да сметаат на претставниците на Land Rover Defender 110.

Истите ќе бидат користени како транспорт за самите тркачи, на медицинските екипи, екипите на одделни атлетичари и други, во продолжение на повеќе од 1.200 километри нерамен терен.

Теренците ќе бидат користени од тркачите и како „дом, далеку од дома“, за време на нивната авантура низ Австрија, Германија, Италија, Швајцарија и Франција, а ќе можат да сметаат на уникатната модулна „палатка“ на Autohome, создадена специјално за Defender 110.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK