BMW X-5 која не се плаши од Калашников

ОБЈАВЕНО НА:

Од компанијата BMW ја претставија најновата блиндирана верзија на X5, која ги чува патниците од истрели на „Калашников“, па дури и од напад на дронови.

Како што вели името, VR6 Prоtесtiоn имa шест ѕвездички за заштита што го прави безбеден не само од истрели со 7,62-милиметарски куршуми туку и од експлозија на 15-килограми тротил.

Возачот и совозачот во новата блиндирана X5 се возат зад шофершајбна со дебелина од 30 милиметри.

VR6 Prоtесtiоn исто така има и дополнителна заштита од високо квалитетен челик под подот ив ратите, а меѓу багажникот и внатрешниот дел на возилото е поставена блиндирана преграда.