Бидете во мода… Cменете го сами моторот со електричен мотор

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Еlесtriс GT од САД разви електромотор со форма на 8-цилиндричен мотор со внатрешно согорување со V-облик, кој може да ги претворат бензинците или дизел автомобилите во електромобили.

Според производителот конверзијата е според одредено искуство, а комплетот одговара на секој модел со V8.

Во последните три години, Еlесtriс GT е бучен со можност да ги претвори во електрични автомобили со внатрешно согрување во електричен. Во 2016 година компанијата го претстави Fеrrаri 308 на струја со три електромотори со општа моќност од 335 коњски сили, 46-киловатчасова батерија и можност со едно полнење да помине 209 километри. Потоа Американците ја повторија шемата со Fiаt 124 Spidеr и Tоyоtа Lаnd Сruisеr FJ40.

Новиот комплет на коврзија ја повторува конфигурацијата на бензиновиот или дизеловиот V8, за да може моторот да одговара најточно можно на местото за таков мотор. Моделот се печати на 3D принтeр и одговара на сите технички барања за контролори, уреди за полнење, релеи и компјутерски системи.

Во моментов Еlесtriс GT не нуди монтажни плочи за различни автомобили, но компанијата веќе проектира такви, а за најретките модели ќе се исработуваат по порачка.

Електромоторите се нудат целосно готови и тестирани. Монтажата и поврзувањето со трансмисијата треба да ја изврши клиентот. Негова е и одговорноста за избор на батерија.

Секој модул се доставува со детални упатства за инсталација. После монтажата треба да бидат поврзани целата електрична инсталација, водната пумпа и ладилникот.

Oд Еlесtriс GT препорачуваат електромоторите да се комбинираат со механички кутии со опрема и нудат адаптери за таа цел. Трансмисијата задолжително треба да издржи висок вртежен момент. Автоматиката бара многу посложено спојување и сериозни доработки во конструкцијата.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK