Bentley книга поскапа од Bentley автомобил

ОБЈАВЕНО НА:

Оваа година Bentley прославува 100 години од формирањето, а покрај другото овој јубилеј го одбележува со книга со целата историја на овој бренд. Сепак, тоа не е обична книга. Како и самите автомобили така и оваа книга е во супер луксузно “пакување”.

Овој британски производител книгата ќе ја понуди во четири варијанти. Корицата е изработена од кожа, иста онаква каква што се користи во обложувањето на ентериерот на Bentley автомобилите. Оваа книга доаѓа во кутија која е изработена од алуминиум, а внатрешноста е обложена со гума од гумите од моделот Bentley Speed 8 кој беше дел од Le Man натпреварувањето.

Knjiga o brendu Bentley

Книгата има нешто повеќе од 800 страни, а слично како и автомобилите и оваа ќе биде произведена во огрнаичена серија.

Кога сме веќе кај цената истата изнесува 260.000 евра, а покрај книгата купувачите ќе добијат и бесплатна тура во фабриката во Кру.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK