Ова се автомобилите со најдолговечни имиња (ФОТО)

ОБЈАВЕНО НА:

Имињата на моделите на автомобилите пред извесно време се користеа многу подолго. Сега, постојано се појавуваат нови називи на моделите, но има и такви, кои продолжуват да вадат генерации по генерации и го чуваат името на моделот.

Во продолжение ќе можете да видите кои се тие модели и од која година датира почетокот на користење на името.

Opel Corsa (од 1982 година)

Ford Fiesta (од 1976 година)

Volkswagen Golf (од 1974 година)

Volkswagen Passat (од 1973 година)

BMW 5 Series (од 1972 година)

Honda Civic (од 1972 година)

Range Rover (од 1970 година)

Jaguar XJ (од 1968 година)

Chevrolet Camaro (од 1966 година)

Toyota Corolla (од 1966 година)

Ford Mustang (од 1964 година)

Porsche 911 (од 1963 година)

Mercedes SL (од 1954 година)

Chevrolet Corvette (од 1953 година)

Следете не и на:

24AUTO NETWORK