Алуминиумски или челични бандажи!? Дилемата е разрешена (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Долго трае дилемата за тоа кои бандажи се подобри, алуминиумските или челичните. Веднаш може да дадеме неколку предности на алуминиумските бандажи. Така тие визуелно се поубави и му даваат посебна димензија на автомобилот. Докажано е и дека со нив полесно се ладат сопирачките, но од друга страна се далеку поскапи од традиционалните челични бандажи.

Но клучната предност која го решава победникот дефинитивно е издржливоста која е најважна при управувањето со нашето возило, особено ако истото го управуваме на не толку добри патни услови.

Во речиси 11 минути, на видеото во продолжение е прикажано однесувањето на алуминиумските и челичните бандажи под притисок од неколку агли. За да дознаете кои бандажи се подобри, изгледајте го видеото до крај.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK