Возилата на VW ќе бидe многу потешко да се украдат

ОБЈАВЕНО НА:

Моделите поврзани со Car-Net Safe&Secure имаат и функција за предупредување за кражба

Повеќето автомобили од брендот Volkswagen произведени помеѓу 2020 и 2023 година ќе бидат бесплатно поврзани со службите за итни случаи. Ова го соопшти прес-службата на американската дивизија на германскиот концерн. Причината за ваквата одлука беше неодамнешниот инцидент во Чикаго. Криминалци украле автомобил со дете во него. Поради немање врска со Car-Net, полицијата не успеала брзо да го лоцира автомобилот.

Како што е соопштено, од 1 јуни 2023 година оваа услуга ќе им биде овозможена на автомобили поврзани со „брендираниот“ систем Car-Net Safe&Secure. За да го земе бесплатното петгодишно осигурување, сопственикот треба само да креира сметка на myVW и да ги прифати условите за користење.

Можете да повикате итна помош со копчето SOS во автомобилот или со контактирање на сервисниот центар на Car-Net. Во овој случај, операторот ќе испрати служби за итни случаи до локацијата на возилото. Системот е опремен и со функција за автоматско известување на операторот за настани.

Моделите поврзани со Car-Net Safe&Secure имаат и функција за предупредување за кражба. Ако алармот за заштита од кражба е активиран, системот испраќа порака до сопственикот и ја покажува локацијата на возилото ако веќе е украдено. Доколку е потребно, клиентите можат да контактираат со поддршката и за други прашања.

Дополнително, далечинскиот пристап на Car-Net им овозможува на сопствениците да комуницираат со својот автомобил преку апликацијата myVW. Покрај тоа, на клиентите им се нуди Car-Net Wi-Fi hotspot што им овозможува да изберат план на Verizon или T-Mobile.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK