Уникат од Србија: Старо BMW стана подвижна скара

ОБЈАВЕНО НА:

Кафеанџијата од Србија, Драган Радичевиќ успеа да направи интересна подвижна скара. Тој го претворил своето старо BMW во вистинска атракција која што била во центарот на вниманието на популарниот балкански фестивач Гуча.

Сопственикот на ресторан решил да го продаде старото возило, но не бил задоволен од сумата која што му била предложена од само 100 евра и затоа одлучил да го преправи и од него да направи скара.

Преобразувањето на возилото го чинело Радичевиќ 700 евра, кое е целосно преправено во задниот дел. Превозното средство добило нов материјал и сега е изработено од огноотпорен материјал, има термоизолиран кров и висок оџак.

Подвижното возило располага и од огноотпорно стакло, а како има добиено дозвола за движење на патиштата не е јасно.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK