Трикови што нема да ги научите од авто инструкторите (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Најважно кога земате часови пред да полагате за возачка дозвола е да ги научите сообраќајните знаци, и да знаете како треба да се однесувате во сообраќајот. Со годините потоа доаѓа и искуството, и секако и многу интересни работи дознавате а можат да ви го леснат учеството во сообраќајот и да значат поголема безбедност.

Но, секогаш постојат трикови, занимливости и пред сѐ поучни факти што треба да ги знате.
Како да се елиминираат слепите точки? Како знаете кога да застанете додека сте паралелно паркирање? Што никогаш не треба да направите пред да направите вртење во лево? Секој совет што ќе го споделиме е многу важен, па подобро е да не пропуштите некој од нив.

Некои од овие работи не се учат во школите.

Еве некои од нив:

* Запознајте го возилото што го управувате
* Проверете дали сите ретровизори се добро наместени
* Немојте да возите во слеп агол на некое друго возило
* Научете да знаете каде се тркалата на подлогата
* Паркирајте со помош на прозорците и ретровизорите
* Научете да возите во лоши временски услови
* Исушете ги сопирачките откако ќе возите низ вода
* Внимавајте на маневрите на подолгите возила што се пред вас
* Симнете го подолу внатрешниот ретровизор навечер
* Вклучете ја климата
* Користете ја рачната сопирачка редовно
* Ако возилото пред вас ја намалува брзината следете го
* Немојте да подпаднете под илузијата дека возите пребавно
* Немојте да вртите прерано на лево пред да дојде време за тоа

Но најдобро е да го погледнете видеото каде сите овие совети се објаснети уште поподробно.

Па среќно возење

Следете не и на:

24AUTO NETWORK