Трик кој ќе ве спаси: Ако ви се расипе акумулаторот, ова е решение (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Ако се соочите со проблеми со акумулаторот и не успеете да го стартувате вашиот автомобил поради него тогаш веројатно истиот е веќе празен. Веруваме дека сите барем еднаш сте се нашле во ситуација да ви откаже акумулаторот, а тоа обично се случува кога се наоѓате во најголема мешаница и во цајтнот со времето.

Доколку немате време за да почекате помош на патот, тогаш треба да го направите следното: Скршете неколку таблетки аспирин и обидете се да ги уфрлите во отворите на акумулаторот. Салицилната киселина реагира со сулфурната киселина во акумулаторот и веднаш ќе го врати во живот.

Кога после овој трик ќе успете да го стартувате автомобилот задолжително одете кај автомеханичар за да ја провери исправноста на акумулаторот, а за прва помош секогаш во возилото чувајте два аспирини за итни случаи.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK