TOYOTA T-MATE ги обединува системите за безбедност и помош

ОБЈАВЕНО НА:

Toyota T-Mate е новото име, кое ги обединува безбедносните системи со најсовремените ADAS (напредни системи за помош на возачот) во моделите на Toyota. Новото име го одразува напредокот во развојот на автомобилските системи за помош и заштита за возачот и патниците, како и другите учесници во сообраќајот.

Toyota T-Mate дава појасно и поразбирливо изразување на суштината и предностите на ADAS технологиите, претставувајќи ги во улога на постојан партнер на возачот.

Компанијата е посветена на обезбедување на највисоки можни безбедносни стандарди во своите возила, постојано барајќи можности за имплементација на нови технолошки решенија кои помагаат да се спречат несреќи и да се подобри безбедноста и на возачот и на патниците во автомобилот и на другите учесници во сообраќајот. Овој пристап овозможува создавање на нова генерација на модерни системи за помош на возачот (популарно познати како ADAS), кои играат сè поважна улога во подобрувањето на безбедноста на патиштата.

Еволуцијата на безбедносните технологии доведе до зголемена и широко распространета употреба на различни сензори, радари и камери за постојано следење не само на однесувањето на возилото, туку и на животната средина и другите учесници во сообраќајот во близина. Благодарение на информациите добиени на овој начин, системите го предупредуваат возачот на потенцијални опасности и, доколку е потребно, активно интервенираат во работата на системот за сопирање, управувањето и управувањето со моторот со цел да се спречат или ублажат последиците од можни сообраќајни несреќи.

T-Mate ги интегрира системите Toyota Safety Sense со други активни системи за помош на возачот при возење и паркирање, не само за да го олесни и побезбедно возењето, туку и да обезбеди активна заштита за сите патници во автомобилот и на патот. различни ситуации на патот.

Следејќи ја оваа филозофија, дебито на T-Mate се совпаѓа со претставувањето на најновата генерација на Toyota Safety Sense, која вклучува голем број иновации и подобрувања на постоечките безбедносни мерки. Системот за превенција од судар – Pre-Collision System, нуди за прв пат контрола на забрзување при ниски брзини (Acceleration Suppression) и асистенција за вклучување во раскрсница (Intersection Cut-In Traffic Assist), како и подобрена функција за препознавање сообраќаен метеж (Oncoming Traffic) и помош за свртување на раскрсницата (Intersection Turn Assist).

Други нови функции на TSS го вклучуваат системот за итно запирање на возењето (EDSS) и ажурирањето на безжичниот софтвер OTA (Over The Air), кои ги одржуваат функциите ажурирани и додаваат нови функции во текот на периодот на работа на автомобилот.

Пакетот T-Mate варира во зависност од системите за помош и безбедност кои се нудат во специфичните модели на автомобили и/или нивоата на опрема. Новото обединувачко име ќе биде претставено на европските пазари како дел од презентацијата на новите производи и сезонските програми на компанијата.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK