Добро е да се знае: После колку време метличките на бришачите се неупотребливи?

ОБЈАВЕНО НА:

Сончевата светлина и атмосфера со текот на времето толку многу го менуваат материјалот така што тој станува сè потврд и ги губи својстата.

Во автоклубот (ADAC) од Германија со истражување дошле до податок дека без оглед на интензитетот на користење на бришачите, метличките се зрели за менување после 24 месеци.

Поради тоа што надворешните влијанија се причина за менување на својствата на метличките тие веќе не се еднакво добри за чистење на стаклото како кога се нови.

Затоа треба да ги менувате брисачите во вистинско време бидејќи тие се важен безбедносен дел од опремата на вашето возило. Особено доколку се постари и ако забележите дека повеќе не го острануваат дождот еднакво убедливо како порано.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK