Секој шести возач во Германија му дава лично име на своjот автомобил

ОБЈАВЕНО НА:

Дали автомобилот го нарекувате со некој прекар? Му давате посебно име? Тоа значи дека тој е нешто повеќе од обично возило за вас.
На 2 октомври е време за посебен ден. Се вика „Именувај го твојот автомобил“.

Kia ја искористи ова како можност да истражи колку сопственици на автомобили му даваат лично име на својот придружник на четири тркала.

Во име на компанијата, институтот за истражување на пазарот YouGov анкетираше репрезентативен примерок од 1.021 возач ширум Германија со прашањето „Дали вие или членовите на вашето семејство или пријатели сте го именувале вашиот автомобил?

Резултатот е: повеќе од 17 отсто од испитаниците, т.е. секој шести одговорил позитивно на прашањето. Само 11 отсто од мажите велат дека нивниот автомобил има име, во споредба со повеќе од двојно повеќе жени со 23 отсто.

И очигледно првиот автомобил во животот е генерално особено популарен, при што 27 отсто од 18-24-годишниците велат да. Потоа, речиси 180-те испитаници чиј автомобил има име го запишуваат. Колку е индивидуално именувањето покажува фактот што ниту едно име не се споменува повеќе од три пати.

Најпопуларните имиња на автомобили во Германија се Дикер, Ема, Флицер, Херби, Карлхен и Морхен. Опсегот на други имиња се движи од Агата и Брумхилд до чичко Хелмут, Тигар и Јода.

 

 

 

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK