Погледнете го сообраќајот во Скопје во 80-те години (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Ако мислите дека порано улиците на Скопје ги користеле само неколку возила, тогаш сте грешка. Грешка сте и ако мислите дека сообраќајниците во градот не биле широки, чисти, прегледни.

Видео од доцните 80-те наменето за скопскиот сообраќај го покажува правото лице на сообраќајот во градот. Интересен впечаток остава и “староста” на возниот парк. Она што може да се види е дека староста се движи не повеќе од 15 години. Исклучок е по некое „Фиќо“ од доцните 60-ти.

И да, нема гужви, а нема ниту зонско.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK