„Pandelleria“ е филм за Panda и островот каде има најмногу возила Panda на светот

ОБЈАВЕНО НА:

Fiat им оддаде почит на вработените во фабриката Џамбатиста Вико во општина Помиљано д’Арко, местото на производство на безвременската Панда, еден од најпознатите симболи на концептот „Made in Italy“ во светот. За да ја прослави и вклучи заедницата, Fiat го создаде документарниот филм „Панделерија“, кој, како што сугерира името, е снимен на Пантелерија, сицилијански остров познат по својата природна убавина и по тоа што е место со најмногу модели на панди во светот.

Филмот потенцира дека на островот има „повеќе возила Panda“ отколку жители, но тоа се однесува на густината на возилата во однос на површината. По тоа, Пантелерија е место каде има најмногу возила Panda во светот. А на островот има 7335 жители.

Снимен е во центарот на Медитеранот, каде низ островот има возила Panda од сите возрасти, конфигурации и бои, а овој документарец ги комбинира убавината и боите на возилото со приказни од секојдневниот живот на неговите жители, во кои моделот Panda е присутен како нераскинлив придружник.

Триесетминутниот филм прикажува 14 жители на Пантелерија, кои ќе ја споделат својата љубов за три генерации модели на Panda. Меѓу нив се пчелар, земјоделец, механичар, свештеник, музичар и многу други. Сите нив ги обединува љубовта кон островот и Fiat Panda, која им помага во секојдневните активности благодарение на неговата приспособливост и функционалност.

Нивните приказни се совршен пример за „Луѓето од есен“, кои го избрале ова возило поради неговата едноставност и достапност и го сакаат поради него. Забавно и фантастично патување за запознавање на жителите на оваа мала заедница и нивната поврзаност со легендата на брендот Fiat.

Од првата генерација на Panda минати се повеќе од четири децении, по појавата во 1980 година. Вкупната продажба досега е близу 8 милиони возила. Втората генерација на Panda се појави 2003, а третата доаѓа во 2011 година.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK