Ова се најскапите десет Ferrari автомобили

ОБЈАВЕНО НА:

Ferrari автомобилите, особено оние од 50-те и 60-те години на минатиот век секогаш одлично котираат кај колекционерите, па оттука трговците на олдтајмери најмногу ги ценат овие автомобили.

На листата на најскапи автомобили во историјата на овој спортски бренд, најскапиот автомобил Ferrari 250 GTO кој датира од 1962 година се продава за неверојатни 100 милиони евра додека најевтиниот на листата од топ 10 најскапи автомобили чини 18.26 милиони долари, а станува збор за Ferrari 250 LM

Во продолжение се прикажани токму најскапите 10 автомобили на Ferrari чија заедничка вредност надминува над 300 милиони американски долари.

10. Ferrari 250 LM – 18.26 милиони долари


9. Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione – 18.5 милиони долари

Ferrari 250 GT LWB California Spider
8. Ferrari 375-Plus Spider Competizione – 19 милиони долари


7. Ferrari 250 GT SWB California Spider – 19.2 милиони долари


6. Ferrari 275 GTB-C Speciale – 27.4 милиони долари


5. Ferrari 275 GTB4 S NART Spider – 25 милиони долари


4. Ferrari 290 MM – 29.1 милион долари


3. Ferrari 335 Sport Scaglietti – 36.7 милиони долари


2. Ferrari 250 GTO – 39.6 милиони долари


1. Ferrari 250 GTO – 100 милиони долари

Ferrari 250 GTO

Следете не и на:

24AUTO NETWORK