Од детска играчка направија мини автомобил (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Grind Hard Plumbing Co нудат доста интересни модели, а веќе е покажан и еден таков интересен модел Power Wheels Barbie car со вистински мотор, кој е поставен во предниот дел. Инженерите на компанијата во мини автомобилот поставиле мотор од Honda од 240 кубици.

Се работи за четиритактен со воздушно ладење од Honda CRF 230. Моторот е доработен и има брегаста оска.

Преобразбата на електромобил играчката во автомобил на 12-волти одзела четири дена. Во основа при преработката е користена шасија од картинг возило, а на неа е монтирано „купето“ од детскиот Pink Power Wheels Mustang.

За моторот е направена подлога која е дополнително заварена за подобро разделување на масата по оската, па на неа е монтиран моторот.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK