Никогаш не ги кревајте нозете пред стаклото во возилото (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Сигурно додека сте се возеле, неброен бројо пати во текот на возење особено во деловите покрај плажа во текот на летото каде што поубавите половини на возачите во сообраќајот ги креваат нозете на арматурата, пред стаклото пред вас. Особено тоа важи за совозачите.

Прашање е дали воопшто се свесни за опасноста во која може да се најдат. Ако поради некој случај дојде до сообраќајна несреќа таквата позиција на телото ги оневозможува безбедносните појаси и воздушните перничиња во правилно дејствување.

Покрај тоа, воздушното перниче може да предизвика сериозни повреди на животот.

Тоа на потежок начин го научи и Аудра Татум која во август 2015 година тргнала со сопругот во кратко возерње, а нозете ги имала ставено на арматурата.

Бил доволен само благ удар во возилото напред за да е активираат воздушните перничиња, а резултатот на неправилната позиција на седење бил скршен нос, десен зглоб, коска и рака.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK