Наскоро: Подобрена навигација со холографска реалност (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Hyundai Motor Group и WayRay технологија на саемот за електроника Consumer Electronics Show во Лас Вегас го лансираа прототипот на навигациски систем со холографска дополнителна реалност. Новиот проекциски екран ја надградува стереоскопската слика директно на патот пред автомобилот.

Технологијата дозволува создавање на виртуелно поле со размери 1310 на 3152 милиметри. На него во реално време се прикажуваат укажувања од навигацијата и информација од помошните електронски системи, на пример предупредувања при менување на лентата или опасно блиско растојание до автомобилот напред.

Сликата се емитува директно на патот на растојание од 15 метри од очите на возачот и се прилагодува автоматски под прав агол. Во иднина, новата холографска навигација ќе може да ги идентификува луѓето, велосипедите и пешачките патеки. Системот исто така ќе покажува информации за временските услови, условите на патот и тајмингот на сообраќајниот сигнал.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK