Наскоро: Каде има камери за снимање на брзината достапни на Google Maps!

ОБЈАВЕНО НА:

Распоредот на камери за контрола на брзината на патиштата веќе може да се види во апликацијата Google Maps. Новата функционалност скоро ќе биде достапна во сите држави..

Способноста за размена на информации за камерата и нивното позиционирање на картичките е позната од апликацијата Waze. Пред 5 години, тие беа купени од Google за околу 1 милијарда долари

Картите на Google ја покажуваат не само местоположбата на камерата, туку и максимално дозволената брзина. Таа се прикажува во долниот дел на екранот, но засега опцијата е достапна само за САД, Велика Британија и Данска.

Во следните месеци истата опција треба да биде достапна и во Австралија, Бразил, Русија, Мексико, Канада, Индија и Индонезија.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK