Направија анкета и се изненадија: Жените не сакаат мажи со бесни автомобили

ОБЈАВЕНО НА:

Мажите кои својата одлична финансиска состојба ја презентираат со скапи и моќни автомобили, не се веќе така интересни за жените, а вакви податоци донесуваат истражувањата на универзитетите во Мичиген и Бафало.

При анкетирање на анонимни жени им дале прашање да одлучат меѓу двајца еднакво богати мажи со различни автомобили. Едниот имал скромен и неатрактивен, но силиден и надежен автомобил, додека другиот возел спортски модел со огромни тркала и моќен аудиосистем.

Најголемиот број на дами се одлучиле за првиот кандидат како далеку поперспективен за долготрајна романтична врска и семејство. Вториот тип ги асоцирал на неодговорност и коцкање.

Жените сакале многу повеќе впечаток за воздржаност и правилно расудување, а тоа според нив го имал сопственикот на поскромен автомобил.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK