Како во Америка го чистат снегот од камионите и автобусите? (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Ако неисчистениот од снег автомобил претставува ризик поради намалената видливост, кај камионите и автобусите опасноста е многу поголема.

Поради нивната големина на нив се натрупува многу повеќе снег и тој може во секој момент да го попречи движењето на остатокот од учесиците во сообраќајот со тоа што снего може да падне пред или на нив како лавина.

Гигантските димензии се причина и за друг проблем. Да се чисти снег од автобус или булдожер е многу посложено и потешко отколку од автомобил. Во САД и во Канада тие најдоа начин да се справат со снегот на камионите и на автобусите.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK