Google Maps ќе користи технологија од Pokemon Go

ОБЈАВЕНО НА:

Google спроведува скриени тестови на нов режим со збогатена реалност на картографската услуга на Maps. Технологијата Augmented Reality (AR) доби на важност најмногу покрај играта Pokemon Go, каде камерата прикажува слика на мобилниот уред со кој реалното време се преклопува со софтверно генерирани објекти.

Со новата функција Google Maps ќе покажува улици, раскрсници, продавници и слично, а ќе бидат надополнети со имиња, течефонски броеви и други корисни информации. Самата карта ќе биде позиционирана во долниот дел на дисплејот и ќе биде многу полесно да се користи, а стрелките и знаците ќе даваат појасен приказ за правилната насока.

Збогатената реалност се смета за исклучително корисна, но иднината на технологијата не е беспомошна. Очилата развиени од Google предлагаат слични опции, но уредот не можеше да се најде на пазарот.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK