Дигиталните регистарски таблички сега се легални (🎥 Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Калифорнија беше првата држава која започна пилот-програма за дигитални регистарски таблички, но сега тие излегуваат од пилот-програмата и ја отвораат за широките маси.

Благодарение на неодамнешниот нацрт-закон (AB-984) кој штотуку беше усвоен, сега ќе биде легално за сите во државата Калифорнија да користат дигитална регистарска табличка.

Но, опциите за купување дигитални таблички се ограничени на само една компанија: Reviver.

Ревивер вели дека околу 10.000 калифорниски автомобили се возат со своите таблички како дел од пилот програма. Таа бројка несомнено ќе се зголеми бидејќи се зборува за нов закон со кој секој може да ги купи.

Доколку досега не сте виделе или слушнале за дигиталните табли Reviver, знајте дека тие користат монохроматски HD дисплеј што може да се префрли помеѓу светли или темни режими (црна или бела позадина). Овие се напојувани од батерии – Reviver тврди дека траат пет години – но ако сте комерцијален клиент, Reviver нуди жичено решение кое користи енергија од 12-волтната батерија на возилото.

Сепак, функциите за кои Reviver вели дека доаѓаат во иднина вклучуваат семејни услуги и предупредувања, известување за украдени автомобили, интеграција на системот за патарина, предупредувања за дијагностика на возила и одржување и многу други.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK