Bugatti направи билијард маса – цената е 250.000 евра (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

На почетокот на мај годинава, BUGATTI објави интересна соработка со IXO (Iconic Xtrem Objects), која предвидуваше лансирање на ограничена серија од 30 исклучително ексклузивни карбонски маси за билијард. Сега автомобилската компанија вели дека првиот од нив е подготвен и наскоро ќе биде испратен до неговиот сопственик во Соединетите држави.

Масата, која е уште едно дополнување на фамилијата на луксузни додатоци од колекцијата Bugatti Lifestyle, се разликува не само по надворешната конструкција од јаглерод и со алуминиум и титаниум, туку и по автоматскиот режим на нивелирање. Ограничената достапност на масата значи и висока цена – за многумина неверојатни 250.000 евра.

Интересна карактеристика на билијард масата Bugatti е жироскопскиот сензор за нивелирање достапен како додаток, кој е интегриран со идејата за користење на масата на јахта или брод. Од компанијата велат дека секој од нозете на масата може да го компензира движењето на површината на морето најмалку 5 милисекунди, додека самата маса останува во хоризонтална положба. Креаторите на табелата коментираа дека прилагодувањата се прават целосно тивко и без никакви вибрации.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK