Бугарија воведува ред: Регистрација на возила само ако немате сообраќајни казни

ОБЈАВЕНО НА:

Во иднина сопствениците на возила во Бугарија кога ќе ги извршуваат редовните годишни технички прегледи ќе мора да приложат и доказ дека немаат неплатени сообраќајни казни.

Според поранешниот началник на Сообраќајната полиција на Софија, Тенчо Тенев, ова е начин да се зголеми наплатата на глобите.

„ Со внесување на неговите податоци во системот, ќе се утврди дека има казни за плаќање. Има луѓе 4-5 години не ги плаќаат казните“, изјавил Тенев.

Ако имате неплатени сообраќајни казни нема да можете да го регистрирате возилото.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK