Веломобил, на три тркала со брзина од 60 км/ч (ВИДEO)

ОБЈАВЕНО НА:

Главната предност на веломобилот е комбинацијата од едноставна контрола, еколошка чистота и економичност на велосипедот со стабилноста и удобноста на автомобилот. Превозното средство на три тркала, Snоеk, создадено од страна на компанијата Vеlоmоbiеl од Холандија е способно да демонстрира уникатни брзински квалитети, со оглед на тоа што во исто време ја поддржува бзбедноста на корисниците. При возење ја користи ја користи само силата на мускулите на возачот, а емисиите во атмосфета се нула.

Програмерите на Vеlоmоbiеl објавија создавање на најбрзиот сериски веломобил Snоеk (на холандски – штука) кој се одликува со уникатни аеродинамични карактеристики. Корпусот на Snоеk e нaпрaвeн од лесни, но здрави јаглеродни влакна. Аеродинамичното спротиставувње се намалува при содавање на порационализирана форма на каросеријата, а предната површина со која се соочува е околу 20% помала од онаа на претходникот, познат како Quеst. Snоеk тежи само 20 килограми.

Иновацијата се води единствено од силата на краците на корисникот. Упростениот дизајн, сепак, дозволува современи контроли: барабан сопирачки Sturmеy Аrсhеr, погон 2 x 11, кој вклучува предни и задни предаватели Shimаnо 105 и SLX Shаdоw, како и кaceтa SR- 11-36. Веломобилот Snоеk е способен да поддржува брзина до 60 км/ч.

Предните тркала се со дијаметар од 20 инчи, а единечното задно тркало е 28“. Подобра безбедност се обезбедува од подвижен флексибилен капак со со минимално аеродринамично влечење. Сериското производство на веломобилот Snоеk ќе почне во блиска иднина. Во моментов компанијата има нарачки за производство на 22 веломобили.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK